informatie voor huurders

In Almere Oosterwold, prachtig gelegen aan het bos, in een mooie wijk, is dit nieuwe woon project gerealiseerd.

Klik hier als u zich wil aanmelden als geïnteresseerde voor kamerhuur in ons woonproject.

Het project bestaat uit drie kleine woongebouwen en een gezamenlijk buurthuis en hebben we ruime kavels geschikt voor stadslandbouw en een kavel van 5400 m2 met een voorzieningen bestemming. Hier kunnen wij allerlei activiteiten ontplooien. Dit project is Meer dan wonen.
We hebben bijvoorbeeld een Afrikaans buitenhuisje, een gezamenlijke kas, een buitengym, een werkplaats en binnenkort ook een eigen zwemvijver met strand aan het bos! Een werelddorpje dus. Een fijne en mooie plek om te wonen en te werken voor iedereen.

Het project is duurzaam en vrijwel autarkisch. Wij verbouwen onze eigen groente in onze gezamenlijke tuin en kas of in jouw eigen tuin.

Wij hebben onze eigen waterzuivering (helofytenfilter) en wekken onze eigen stroom op (70.000 kWh) en elk gebouw heeft zonnecollectoren. Voor de gebouwen hebben wij hergebruikte materialen gebruikt.

Meerwonen heeft 3 woongebouwen gebouwd en daarin luxe kamers gerealiseerd. Alle kamers hebben vloerverwarming, die per kamer geregeld kan worden. Elke etage heeft een luxe keuken, zwevende toiletten, hoge plafonds (2.7m) en vanuit alle kamers vrij uitzicht.

Huurcontract

Wij bieden u in de meeste gevallen eerst een huurcontract aan van 1 jaar. Daarna is onbepaalde tijd bespreekbaar.

Kamers

Wij hebben verschillende type kamers:
* Kleine kamers (9m2)
* Middel grote kamers 1e etage (13m2)
* Middel grote kamers begane grond (13m2) * Grote kamers 1e etage (19m2)

Op elke begane grond bevinden zich 4 middelgrote kamers en 1 kleine kamer.
Op elke 1e etage bevinden zich 2 grote kamers, 1 middelgrote en 1 kleine kamer. De gezamenlijke woonkamer van alle 3 de woongebouwen is het buurthuis.

De kamers zijn geschikt voor 1 persoon. Het is niet toegestaan om met meerdere personen op 1 kamer te wonen. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Huurprijzen per 1 juli 2023

Statushouders

Vanuit het sociale karakter van het project zijn statushouders een belangrijke doelgroep.

Minimale voorwaarden voor huurders van project De Bostuin:

  • U bent een alleenstaande
  • U heeft voldoende inkomen om een kamer te kunnen huren (norm: 2,5 maal de huur-incl aan bruto inkomen).
  • Positief advies uit de kredietcheck
  • U bent meerderjarig
  • Positieve kennismaking
  • U wil uw steentje bijdragen aan de groep

Een moestuin voor elke bewoner

Elke bewoner krijgt een stukje grond om zelf een tuintje aan te leggen.

Stichting de Cultuurtuin

Naast het huren van een kamer en de eigen moestuin, hebben we gezamenlijke grond voor stadslandbouw en ondernemende activiteiten.

Deze gezamenlijke faciliteiten worden beheerd en geëxploiteerd vanuit Stichting De Cultuurtuin waar elke bewoner maandelijks een bijdrage aan doet. Het bestuur van deze stichting bestaat uit bewoners.

Buurthuis

Het buurthuis, de gezamenlijk woonkamer, is een plek waar je koffie kan drinken, werken, chillen bij de houtkachel enz. Het buurthuis is dagelijks geopend van 10:00- 22:00 uur. Er is snelle glasvezel aansluiting aanwezig. Regelmatig worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld samen voetbal kijken, samen koken, meditatieochtenden, kookwedstrijden. Hier staat ook een professionele wasmachine en droger die bewoners kunnen gebruiken.

Afrikaanse huisje

In het midden van het terrein bevind zich het Afrikaanse huisje. Een heerlijke buitenplek. Hier is ook een houtkachel. Een leuke plek voor het vieren van verhaardagen, geven van mini-concert etc.

Kas

Nieuw is een grote kas van 60m2. Deze is recentelijk afgebouwd en nu klaar voor gebruik. Ook hierin is een houtkachel en er wordt een zithoek gemaakt.

Tuincommissie

Er is een tuincommissie, een groep bewoners, die zich bezig houdt met de inrichting van het gebied. De bomen en planten zijn besteld. Voordat deze de grond in kunnen moeten eerst de containers worden ingegraven. Als de graafwerkzaamheden klaar zijn kunnen de bomen en planten in de grond.

Op diverse plekken in het gebied komen terrasjes en zitplekken. Uiteindelijk moet het een groen gebied / een groene vallei worden.

Buitengym

Bewoners hebben hun eigen buitengym-plek
gemaakt. Hier wordt regtelmatig druk
getraind. Ideaal ook om te combineren met een wandeling of hardlooprondje door het bos.

Werkplaats & kapschuur

Bij het buurthuis is een werkplaats waar bewoners kunnen klussen of van waaruit gereedschap geleend kan worden voor bijvoorbeeld een klusje in de eigen kamer. In de kapschuur kunnen we onze machines stallen.

Burendag

Wij vinden het belangrijk en leuk om op een fijne manier samen te leven met de buren van het project en van de Vrije Vogellaan. Wij organiseren jaarlijks de burendag waarbij we alle buren uitnodigen.

Gezellig koffie drinken, bijkletsen, kennismaken. Met o.a. spelletjes en een springkussen voor de kinderen.
Een gezellige dag voor jong en oud!

Ondernemende activiteiten

In het middengebied hebben we de beschikking over een voorzieningenkavel. Hier kunnen we

ondernemende activiteiten starten.

Ergens begin 2021 start een bewoner met verkoop van maaltijden vanuit een Foodtruck. Tijdens de kerst konden we alvast wat proeven. Zodra er meer informatie bekend is, bijvoorbeeld over het menu, de prijzen en de openingstijden, zullen we dit hier ook plaatsen.

Werkgelegenheidsprojecten

Wij willen graag bijdragen aan het terugkeren naar werk in de situatie dat een bewoner een uitkering heeft en zelf ook terug wil in het arbeidsproces.

We kijken naar onze mogelijkheden en de mogelijkheden van een bewoner en zullen per situatie op maat bekijken in welke vorm we kunnen helpen. Zo hebben we een tijdje een taxibusje gehad. De bewoner die dit op had gezet heeft inmiddels een baan gevonden en is daarom gestopt met het taxibusje.

Portacabin

De portacabin heeft uitzicht op de vijver achter het buurthuis en daarachter het bos. Deze plek kan gebruikt worden als werkplek of bijvoorbeeld voor een gesprek of een vergadering waarbij wat meer privacy gewenst is. Ook heerlijk om hier in rust te werken als er geen gesprekken zijn.

Staatsbosbeheer

Het project grenst langs 1 rand aan bos van staatsbosbeheer. Een paar stappen vanuit je voordeur en je kan heerlijk wandelen in het groene kathedralenbos.

Meer informatie?

Nieuwsgierig

geworden na het lezen over dit project? Wilt u graag eens kijken?

Klik hier om u aan te melden als geïnteresseerde voor kamerhuur in ons woonproject.

U ontvangt dan een uitnodiging voor een bezichtiging zodra er kamers beschikbaar zijn. Heeft u nog vragen? Stuur deze dan aan jolanda@meerwonen.com.
Na een bezichtiging en kennismaking is inschrijving voor de huur van een kamer mogelijk.

Als u zelf op de locatie wil kijken om te zien of het project en de locatie bij uw situatie past (let op, u kunt dan niet IN de woongebouwen kijken) de volgende aandachtspunten:

  • De Bostuin is gelegen aan het einde van de Vrije Vogellaan (dit is een zijstraat van de Tureluurweg). De Bostuin is nog niet in alle routeplanners bekend.
  • Oosterwold is een wijk in aanbouw wat betekent dat de paden nog niet overal aangelegd zijn.
  • Tijdens de bouwfase is het nog toegestaan om caravans, tenten etc. op het erf te hebben staan. Kijkt u hier vooral omheen.

Wijk Oosterwold

Meer dan tweederde van het oppervlak van Oosterwold zal groen zijn en ecologische kwaliteiten toevoegen aan het gebied. Er is plaats voor vele soorten groen, zoals landbouw, bos, recreatiegebieden en moes- en siertuinen.

Aan de randen van de kavels in Oosterwold blijft een strook gereserveerd waar het principe ‘recht van overpad’ geldt. Hierdoor ontstaat langs de randen van de kavels een netwerk van voet- en fietspaden. Zo blijft de continuïteit en de beleving van het landschap en de ‘doorwaadbaarheid’ van het gebied gewaarborgd. Deze reservering kan in de toekomst benut worden voor de aanleg van een nieuwe kavelweg of sloot waar nodig.

Zo ontstaat stap voor stap een lokaal wegennet en fiets- en wandelnetwerk.

Bereikbaarheid bostuin met OV

Check vooraf via de website www.ov9292.nl goed of jouw verbindingen naar werk / studie etc te doen zijn vanaf de Bostuin. De wijk is nog in aanbouw en OV is nog niet optimaal.
Buslijnen die dichtbij stoppen (ongeveer 1 km vanaf de Bostuin):
Bus 159 – halte nachtegaallaan (bus rijdt NIET op zaterdag en zondag) 
Bus 160 – halte Stichtse Brug (vanaf najaar 2021) (bus rijdt de hele week)
Bus 326 – halte Stichtse Brug (vanaf najaar 2021) (bus rijdt NIET op zaterdag en zondag)

Kijk ook eens op:

www.maakoosterwold.nl

www.almere20.almere.nl/gebiedsontwikkeling/oosterwold/

www.woneninoosterwold.nl/oosterwold/